ZanimljivostiZnate li zašto vam krompir iz pećnice nije dovoljno hrskav

Znate li zašto vam krompir iz pećnice nije dovoljno hrskav

Pečeni krompir je nezaobilazni prilog uz mnoga jela, ali je lako pogriješiti priliokm pripreme što će spriječiti da postane hrskav.

Da li ste se ikada pitali gdje griješite prilikom pripreme krompira pa vam on ne bude dovoljno hrskav?

Kuhar Marc Williams, osnivač škole kuhanja u hotelu s pet zvjezdica The Grand York, kaže da je ključno ono što poduzmete nakon prokuhavanja krompira.

“Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim pričekajte da proključa. Kuhajte oko šest minuta dok rubovi ne omekšaju. Zatim ocijedite krumpir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad neće dobiti hrskavi krumpir ako je pun vode”, kazao je.

Ukoliko ga ne iscjedite dovoljno dobro umjesto lijepe boje i hrskave teksture, krompir će biti težak i vlažan. Kako bi vaš prilog bio savršen dodajte još nekoliko bitnih stvari.

“Zagrijete masnoću u pećnici. Moj izbor je pačja mast. Ne zaboravite začiniti krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vrućoj pećnici 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana”, zaključuje.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE