ZanimljivostiZnate li za što sve u kući možete koristiti sapun?

Znate li za što sve u kući možete koristiti sapun?

Sapun osim za pranje ruku može imati široko rasprostranjenu upotrebu u domaćinstvu.

Stručnjakinja za čišćenje otkrila je kako koristiti obični sapun za čišćenje kuće i kućanskih predmeta. U nastavku vam otkrivamo neke od brojnih upotreba sapuna u domaćinstvu.

Naime, sapun može nasjeckati i staviti u male mrežaste vrećice, a zatim te vrećice možete staviti u kofere, ladice, spavaće sobe ili objesiti u ormare. Ovakvom upotrebom sapun će osigurati da stvari i prostor ima ugodan miris.

Također, isti postupak možete uraditi ako želite da vaša obuća ima ugodan miris. Da osigurate da vaša obuća miriše svježije, stavite sapun, ali ne zaboravite izvatiti sapun prije nego što ih ponovno obučete.

Od naribanih komadića sapuna može se napraviti tekući sapun koji možete iskoristiti ako vam ponestane deterdženta za rublje. Stavite oko dvadeset grama sapuna u bocu s oko 150 mililitara tople vode i dobro protresite. Nakon što odstoji oko sat vremena, možete ga koristiti za pranje.

Također, sapun možete koristiti i čišćenje zamagljenih ogledala. Utrljajte ga preko suhog ogledala, a zatim ispolirajte krpom od mikrovlakana.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE