PreporukaZnate li za šta služe izbočine na poklopcima čaša iz McDonald'sa?

Znate li za šta služe izbočine na poklopcima čaša iz McDonald'sa?

Da li ste se nekada pitali čemu služe izbočine na poklopcima čaša iz McDonald'sa? One imaju jasnu ulogu o kojoj mnogi nisu razmišljali.

Fanovi ovog popularnog lanca brze hrane iznenadili su se nakon što su na društvenim mrežama saznali pravu funkciju ovih izbočina. Naime, ove izbočine služe kako bi označili koje se piće nalazi u vašoj čaši.

Konkretnije, oni označavaju da li se u čašama nalaze standardna Coca Cola, Zero ili dijetalna. Iako to kupcima ne znači mnogo, ova funkcija uveliko pomaže zaposlenicima kako bi znali koje piće daju kupcima.

Neke ljude je zanimalo kako uposlenici određuju koju će izbočinu pritisnuti. Navodno, izbočine predstavljaju brojeve jedan i dva. Ako je pritisnuta samo jedna izbočina, to predstavlja da treba servirati dijetalno piće.

U komentarima su se oglasili i uposlenici ovog lanca brze hrane, rekavši da ovo pravilo varira od poslovnice do poslovnice. Tako neki nasumično biraju koju će izbočinu pritisnuti kako bi označili dijetalno Colu, a ukoliko se radi o Coli Zero onda pritisnu sve izbočine.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE