“Zmajice” jedna pobjeda dijeli od plasmana na EP 2021.

NA EVROPSKO PRVENSTVO NAKON DVIJE DECENIJE: Ženska košarkaška reprezentacija BiH u konkurenciji za najbolju ekipu

“Zmajice”, potpomognute Jonquel Jones sa Bahama, igraju fenomenalne kvalifikacije u kojima su ostvarile tri pobjede i poraz.

Žensku košarkašku reprezentaciju BiH jedna pobjeda dijeli od plasmana na Evropsko prvenstvo 2021. godine u Španiji i Francuskoj.

“Zmajice”, potpomognute Jonquel Jones sa Bahama, igraju fenomenalne kvalifikacije u kojima su ostvarile tri pobjede i poraz. Posebno se izdvaja velika pobjeda na gostovanju u Orenburgu nad Rusijom, kojom su bh. košarkašice šokirale Evropu i već tada odškrinule vrata Evrobasketa. Uslijedile su rutinske pobjede nad Švajcarskom, odnosno Estonijom, te nesrećni poraz od Ruskinja, a i u toj utakmici pružile su još jednu sjajnu predstavu i pokazale da se ovaj tim može nositi sa najboljim reprezentacijama u Evropi. Pulenkama Gorana Loje za ovjeru plasman na EP nakon 20 godin treba još pobjeda nad Švajcarskom, koju smo ove godine ubjedljivo savladali rezultatom 80:61. Ženska košarkaška selekcija BiH je u konkurenciji za najbolju ekipu.

“Nezavisne novine” i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.