„Zlatni ljiljani“ iz Visokog i Kaknja kod načelnika općine Cazin

1296

U okviru niza manifestacija s kojima se obilježava 9.maj- Dan zlatnih ljiljana, a čiji domaćin je Unsko- sanski kanton, načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević primio je danas dobitnike najvećih ratnih priznanja Armije R BiH iz općina Visoko i Kakanj.

-Mi smo uputili zahtjev načelniku općine Cazin da dođemo u vaš grad i on je udovoljio tom zahtjevu. Nama je, prije svega, čast što se nalazimo u herojskom Cazinu. Obavili smo vrlo ugodan susret, upoznali se sa aktuelnim stanju u općini Cazin i razgovarali o saradnji boračkih udruženja iz naših općina, kazao je Ferid Provalić, predsjednik Udruženja dobitnika priznanja „Zlatni ljiljan“ općine Visoko.

Nakon prijema u kabinetu općinskog načelnika, „Zlatni ljiljani“ iz Visokog i Kaknja obišli su Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima općine Cazin.

– Ova nas posjeta svakako raduje. Našim smo gostima, uz dobrodošlicu, kazali i više informacija o Cazinu, o historiji cazinskih brigada. U svakom slučaju, želja nam je da se ugodno osjećaju u Cazinu i da ovo bude početak jednog korisnog i lijepog druženja koje će se nastaviti u budućnosti, rekao je načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević.

Dobitnici najviših ratnih priznanja Armije R BiH sutra nastavljaju boravak u Unsko- sanskom kantonu u okviru kojeg će u Bihaću biti održana i svečana akademija u povodu 9.maja.

Komentari

komentara