Zimske službe i danas na terenu: Nastavljeni radovi na čišćenju snijega i posipanju soli

Stanje putnih komunikacija na području općine Visoko i danas je zadovoljavajuće i nije se značajno mijenjalo u protekla 24 sata. Slabije sniježne padavine ne stvaraju nanose koji bi mogli prouzrokovati veće probleme na putevima, a zimske službe nastavljaju sa redovnim aktivnostima u koje je uključeno čišćenje snijega i posipanje soli po lokalnim cestama i trotoarima.

Stručni predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke redovno vrše nadzore nad radovima.

Gradske ulice i vangradske saobraćajnice su prohodne, a trotoari očišćeni i bezbjedni za kretanje pješaka.

Izvođači radova su: JKP “Visoko“ d.o.o. Visoko, „Atlas – D“ d.o.o. Visoko i Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko,  koji pružaju usluge čišćenja i zimskog održavanja gradskih ulica, lokalnih cesta u području Moštra i u područjima Buci i Gračanica.

Ovim putem još jednom podsjećamo građane općine Visoko da je održavanje regionalnih putnih pravaca R 445 Kakanj-Ilijaš i R 443 Visoko-Kiseljak u nadležnosti Kantonalne Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona, a što obuhvata gradske ulice: Gornje Rosulje, Mule Hodžića, Kralja Tvrtka, Branilaca i Sarajevska.

Navedene dionice regionalnih putnih pravaca održava firma “Mušinbegović gradnja” d.o.o Visoko.

Napominjemo da je članom 50. i 52. Odluke o komunalnom redu („Sl. glasnik općine Visoko, broj: 9/18) između ostalog, propisano da su za uklanjanje snijega i leda sa trotoara i prilaza uz zgrade i leda sa krovova zgrada, odgovorni vlasnici ili korisnici zgrada, stanova ili poslovnih prostora, zatim da je prilikom uklanjanja snijega i leda, iste zabranjeno odlagati i bacati na trotoare i kolovoz saobraćajnica

U tom smislu, molimo građane i pravne subjekte da u skladu s odredbama naprijed navedene Odluke očiste kolske i pješačke pristupe prema svojim stambenim i poslovnim objektima, ne ugrožavajući pri tome javne saobraćajnice.

Apelujemo na pješake i vozače da se kreću maksimalno oprezno zbog opasnosti od poledice koja se stvara uslijed niskih temperatura.

Press Općine Visoko