Zijada Smailagić (SDA): U Visokom je na vlasti totalitarni režim

SDA Visoko

U  VISOKOM JE NA VLASTI TOTALITARNI REŽIM

Žalosno je ali je ovo istina.  

Ako nisi sa mnom jesi protiv mene. 

Nikada politika nije ulazila u svaku poru života kao danas u Visokom. 

Ko god misli da je ovo dobro u velikoj je zabludi, ovo ne valja. 

Neki dan čitam objavu gdje se spominje demokratija i demokratski…, a ti isti ugnjetavaju, srozavaju ucjenjuju i potcjenjuju svoje neistomišljenike.  

“Nezavisni” se ne drže demokratskih principa oni uništavaju višepartijski, tj. demokratski sistem u Visokom. 

U Visokom nema kapitalnih ulaganja tamo odakle su vijećnici iz druge stranke, treba im očitati lekciju ko određuje i raspoređuje. 

Po mom slobodnom mišljenju u Visokom vlada totalitarni režim i samo se Tito nekada ovoliko veličao, naravno iz strahopoštovanja.

Kult ličnosti posvuda. 

Nekada su nam vezali crvene, a danas ljubičaste balone.

Umjesto za zaštitu okoliša, 70.000 KM iz Fonda za okoliš ZDK investira se u LED display sa kojeg nam se nameću populističke političke poruke tzv. “nezavisnih”. 

Ako misliš drugačije, postaješ meta vlasti. Šta je to drugo nego diktatura. Javni RTV servis ne služi javnosti. Tamo prostor i vrijeme možete dobiti isključivo ako veličate lik i djelo gradonačelnice i nezavisne kandidatkinje. I sve je to plaćeno novcima svh građana Visokog. 

Ako dignete glas protiv potpisivanja Sporazuma sa općinanam čije načelnice veličaju lik i djelo u Hagu presuđenih ratnih zločinaca, postajete neprijatelj br. 1.

Ako otvoreno kažete da onaj ko to radi ne može više voditi ovaj narod i Grad Visoko, jer je zloupotrijebila povjerenje, doživjet ćete salvu optužbi i napada najprimitivnije vrste. 

Sloboda, na žalost, više ne stanuje u Visokom. 

To se mora mijenjati.  

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Zijada  Smailagić (SDA) – Vijećnica u Gradskom Vijeću Visoko