NaslovnicaZDKZenički unive...

Zenički univerzitet na I ciklus studija upisao 572 studenta

Poslije realiziranog i drugog upisnog roka, u prvu godinu I ciklusa studija na osam fakulteta Univerziteta u Zenici upisana su ukupno 572 studenta – potvrdio je Feni rektor tog univerziteta prof. dr. Jusuf Duraković.

To je znatno manje nego prošle godine, kada je taj univerzitet upisao oko 750 studenata-brucoša, ali i znatno manje od broja prijavljenih studenata za drugi upisni rok. Naime, do 16. septembra, kada je istekao rok za prijave za upis te polaganje prijemnih ispita, prijavilo se njih oko 150.

Rok za upis na I ciklus istekao je u petak, 30. septembra.

-Nismo zadovoljni, jer očito je da se nisu upisali ni svi koji su se bili prijavili. Očito im je ovo bila druga opcija, odnosno da su se upisali na neke druge univerzitete. Nakon prvog roka, u kojem smo upisali 496, sada smo, u drugom roku, upisali još 76 studenata na I ciklus – ističe Duraković.

Upis na II ciklus studija na tom univerzitetu, na kojem bi nastava trebala početi 10. oktobra, još uvijek nije završen. Zenički će studenti, prošlosedmičnom odlukom Senata, umjesto dva, u narednu akademsku godinu moći prenijeti tri nepoložena ispita.

Senat je omogućio i dodatni, tzv. socijalni rok, koji će se realizirati u toku ove sedmice, odnosno do petka. Studenti će se u ovom roku moći prijaviti za polaganje samo jednog ispita-predmeta.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.