NaslovnicaZDKZenički umjet...

Zenički umjetnički dvojac autori znaka koji prati Papinu posjetu

U susret velikom događaju – posjeti pape Franje Sarajevu, Zeničani Miroslav Šetka, akademski slikar, i Dragan Ivanković, grafički dizajner, uradili su idejna rješenja za logo i plakat koji će pratiti Papin boravak u našoj zemlji.

“Znak je određen trokutnom formom, formom države na zastavi BiH”, objašnjava Šetka.

Bio je veliki izazov ponuditi dovoljno ozbiljno likovno i grafičko rješenje koje može pratiti slogan “Mir vama”. Autori su izlaz pronašli u stilizovanom golubu sa maslinovom grančicom i bijeloj plohi koja je ekvivalent svjetlosti .

Zenički autori su uradili kompletnu paletu i standardizaciju vizuelnog i grafičkog identetita ove značajne posjete, uključujući i poštansku markicu, dodaje Ivanković.

Ponosni što će biti dio velikog svjetskog, a za Bosnu i Hercegovinu i historijskog događaja, zenički umjetnički dvojac će idejna rješenja prilagoditi upotrebnim predmetima, sa kojima će građani naše zemlje početkom juna dočekati papu Franju.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.