Zenički atletičari ušli u sezonu sa dobrim rezultatima

534

Članovi Atletskog kluba Zenica, jednog od trenutno najuspješnijih klubova u Bosni i Hercegovini, odlično su počeli natjecateljsku sezonu sa dobrim rezultatima na nekoliko međunarodnih atletskih mitinga.

Najuspješniji je bio bacač kugle Mesud Pezer, koji je čak četiri puta popravio lični rekord i ostvario rezultat od 20,01 metar, što se ubraja među najuspješnije rezultate u ovoj godini.

Talentirana juniorka Kanita Bilić ostvarila je na nekoliko nastupa odlične rezultate u utrkama na 60 metara, što nagovještava da se od nje mogu očekivati dobri rezultati na otvorenom i na dužim distancama tokom sezone koja je krenula.

Za zeničke atletičare slijede i novi nastupi, a prvi je na Otvorenom prvenstvu Srbije u dvorani, koje će se održati 21. februara u Beogradu. Na ovom natjecanju nastupit će Kanita Bilić u disciplini na 60 metara, skakači u vis Lamija Pašalić i Samir Hodžić, zatim troskokaš Sedin Heco, te u utrci na 400 metara Semir Avdić i Abedin Mujezinović.

Već naredne sedmice na Balkanskom prvenstvu u dvorani, koje se održava u Istanbulu, nastupiti će Mesud Pezer, članovi štafetne utrke 4×400 metara, Abedin Mujezinović i Semir Avdić.

Ovi atletičari će dva dana kasnije nastupiti i na Dvoranskom kupu “Istanbul Indor Cup”, koji je usklađen sa disciplinama Balkanskog dvoranskog prvenstva.

Komentari

komentara