ZDKCrna hronikaZenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

Dana 09.04.2024. godine, u 23,40 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo, Grad Zenica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O47-T-252 kojim je upravljao D.F., rođen 1979. godine iz Visokog, u kojem se kao suvozač nalazio P.E., rođen 1995. godine iz Kaknja. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila policijski službenici su pronašli tri plastične kese u kojima se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, dok je vozilo Mercedes zapečaćeno i izmješteno na službeni parking Policijske uprave I.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici službenici kriminalističke policije su na službenom parking prostoru Policijske uprave I izvršili pretres putničkog motornog vozila, marke “Mercedes” vlasništvo P.M. iz Visokog, a koje je koristio D.F. Prilikom pretresa u vozilu ispod zadnjeg sjedišta su pronađene tri plastične vakumirane kese sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” ukupne težine 1132,50grama. Pronađena materija je oduzeta, te će ista biti predmet vještačenja. Nad licima D.F. i P.E. zavedena je kriminalistička obrada, te su isti ispitani u svojstvu osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivičnodjelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

Navedena lica su nakon poduzetih mjera i radnji sa ciljem dokazivanja počinjenja predmetnog krivičnog djela uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dana 10.04.2024. godine predata tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

MUP ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE