ZDKPolitikaZenica: Upravljanje rizicima od klizišta

Zenica: Upravljanje rizicima od klizišta

U sjedištu Gradske uprave Zenica održan je sastanak  predstavnika gradskih službi  civilne zaštite, komunalnih poslova,  katastra, urbanizma, Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica sa konsultantima iz oblasti geologije koje je angažovao UNDP. Razgovaralo se o projektu “Upravljanje  rizicima od klizišta” kojeg finansira  Vlada Japana.

Sastanak je imao za cilj  prikupljanje podataka  o  stanju Katastra klizišta na području grada  kako bi se stvarili  uslovi za jačanje institucionalnih kapaciteta  za upravljanje rizicima od klizišta i monitoringa.

UNDP  na području grada Zenica realizuje  projekt sanacije  klizišta Talami i Vražale. Istražni radovi i projektna dokumentacija za Taleme su završeni. U toku su dodatna ispitivanja terena na klizištu Vražale. Radove finasira Vlada Japana.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE