NaslovnicaZDKZenica: Obilj...

Zenica: Obilježavanje Svjetskog dan slijepih i slabovidnih osoba

U okviru obilježavanja Svjetskog dan slijepih i slabovidnih osoba u Zenici će se održati više prigodnih manifestacija.

Članovi zeničkog udruženja slijepih i slabovidnih osoba su, u saradnji s kompanijom Telemach i Atletskim klubom Zenica, organizirali prigodno okupljanje na glavnom gradskom trgu, a zatim mirnom šetnjom kroz grad podsjetili sugrađane na ovaj datum i na potrebu slijepih i slabovidnih osoba. U šetnji sa članovima udruženja našli su se i istaknuti bh. atletičari Dejan Mileusnić, Melisa Zukan i drugi, koji su na ovaj način ukazali podršku slijepim osobama.

Savez slijepih boraca u Zeničko-dobojskom kantonu i Opća biblioteka u Zenici ove godine na prigodan način obilježavaju “Međunarodni dan bijelog štapa” postavljanjem, u čitaonici centralne biblioteke, prigodne izložbe knjiga u formatima namijenjenim slijepim i slabovidnim osobama, knjiga koje govore o bolestima vida, te prigodnih pomagala namijenjjenih slijepim i slabovidnim osobama.

U prostoru Javne ustanove Dom-porodica, u zeničkom naselju Crkvice, organiziran je razgovor i druženje članova Saveza slijepih boraca i njihovih porodica s predstavnicima javnog života, srodnih udruženja i novinarima, a u čitaonici Opće biblioteke bit će predstavljen književni opus Džeraldine Delić iz Maglaja.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.