NaslovnicaZDKZenica: Mješt...

Zenica: Mještani Radakova u parku napravili spomen obilježje za žrtve Srebrenice

Na inicijativu predsjednika MZ Novo Radakovo i jednog od mještanina, Adi Salčinovića i Dalibora Duspare, te pomoć donatora, grupa građana u mjesnoj zajednici Novo Radakovo odlučila se da napravi spomen obilježje za žrtve Srebrenice-„Cvijet Srebrenice“.

„Ovo smo namjeravali uraditi i ranije, prošle godine, ali zbog pandemije Korona virusa to nismo mogli. Ove godine smo uz pomoć donatora prikupili građevinski materijal i tako da smo počeli sa uređenjem. Želja nam je da na ovaj način napravimo jedno spomen obilježje za žrtve Srebrenice“, rekao je Adi Salčinović, predsjednik MZ Novo Radakovo.

Akciji se odazvao veći broj mještana, a zvanično otvaranje najavljeno je za sutra, 11. jula, u 12 sati.

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.