“Žene u zajednici”

“Žene u zajednici”

Udruženje žena za međureligijski dijalog u porodici i društvu “Mozaik”, sa sjedištem u Velikom Čajnu Visoko,  kroz promicanje pozitivnog međureligijskog dijaloga i suradnje, kroz svoje programske ciljeve  i zadatke, služi  izgradnji  kvalitetnijih uslova života u  zajednici te  u toku godine  u suradnji sa  vjerskim institucijama, nevladinim organizacijama, učenicima, mladima, ženama te svojim  aktivnostima  obilježava značajne datume.

 

Povodom  21. septembra, Međunarodnog  Dana Mira  i pete godišnjice  rada Udruženja, u partnerstvu sa General Network Religions for Children  (GNRC) – Arigatou International Nairobi, World Vision Zenica, UŽ ”Mozaik”  planira  realizovati aktivnosti na području  općine Visoko.

 

U subotu, 16.09. 2017.  u velikoj Sali Općine Visoko sa početkom u 10.00h sa ženama aktivisticama pod nazivom “Žene u zajednici”, planiramo predstaviti žene aktivistice, koje o svom radu u zajednici imaju mnogo toga reći. To su  žene – aktivistice  koje su aktivne u svojim zajednicama,  a žive i djeluju na području  opština Breza, Kakanj, Vareš,Visokoi  kroz udruženja, organizacije, vjerski aktivizam  ili čak individualno svojim aktivizmom doprinose poboljšanju uvjeta života i rada.

 

Cilj nam je da učesnice skupa :”Žena u zajednici “ kvalitetno promovišu  svoj rad, animiraju   druge žene na aktivizam, upoznaju javnost sa primjerima pozitivne prakse  i tako  dobiju zasluženu pažnju  javnosti. Učesnice skupa će se  međusobno  upoznati, izgraditi mostove prijateljstva i suradnje  za buduće aktivnosti.

 

Pozivamo  Vas da medijski popratite, za nas veoma važnu aktivnost i date svoj doprinos u obilježavanju ovih značajnih datuma te da zajedno u svijet pošaljemo  pozitivne priče koje  će se  ispričati 16.09.2017. god. u Visokom   u velikoj Sali općine Visoko s početkom u 10.00h.

 

 

 

S poštovanjem,

 

 

Predsjednica UŽ”Mozaik” V.Čajno, Visoko

Ismeta Begić