PreporukaMuzikaŽeljku Samardžiću koji gostuje na "Visočkom ljetu 2023" dvije prestižne nagrade Naxi...

Željku Samardžiću koji gostuje na “Visočkom ljetu 2023” dvije prestižne nagrade Naxi radija

U Pozorištu na Terazijama u Beogradu održana je svečana ceremonija dodjele nagrada “Naxi Zvijezda”, jedinstvenih radijskih nagrada u regionu koje dodjeljuje Naxi radio. Svečana ceremonija dodjele nagrada je najznačajnija radijska manifestacija u regionu, a okupija najveća imena muzičke scene, kao i brojne poznate ličnosti iz svijeta umjetnosti.

Već dvanaest godina slušaoci Naxi radija svojim glasovima nagrađuju umjetnike koji su se u godini za nama izdvojili svojim radom, opravdali povjerenje publike i stvaralaštvom probudili najljepše emocije. Ove godine, na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca dodjeljene su Naxi Zvijezde za pjevača godine, pjevačicu godine, pjesmu godine, album godine, koncert godine i muzičku saradnju godine.

Željko Samardžić koji ovog ljeta po prvi put u okviru “Visočkog ljeta 2023” gostuje u Visokom dobitnik je čak dvije nagrade.

Na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija, Naxi Zvijezda za projekat godine dodijeljena je Kaliopi i Željku Samardžiću za duetsku pesmu “Znam”, a nagradu je uručila glumica Milica Tomašević.

“Zahvaljujem se svima od srca, veliko je zadovoljstvo što sam ovdje. Volim vas sve, kao što volim i moju prijateljicu Kaliopi”, istakao je Samardžić.

A slušaoci Naxi radija su odlučili da Naxi Zvijezda za koncert godine pripadne također Željku Samardžiću za koncert koji je održan u m:ts Dvorani, a nagradu mu je uručila dramska umetnica Marija Bergam.

Podsjećamo, koncert Željka Samardžića u Visokom je planiran za 21.07.2023.godine kojim će zvanično biti i otvoreni Dani kulture i sporta, a osim Željka Samardžića ove godine Visočani, turisti i gosti koji budu dolazili u Visokom imat će priliku još da pogledaju i poslušaju koncerte Bombaj Štampe, Letu Štuke, Mostar Sevdah Reuniona i Halida Bešlića.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE