SportNogometŽelim osjetiti impuls svoje momčadi, dati im svoju energiju i znanja

Želim osjetiti impuls svoje momčadi, dati im svoju energiju i znanja

Fudbalski klub Sarajevo predstavio je Zorana Zekića, novog šefa stručnog štaba. Na konferenciji za medije Zekić je istaknuo da će se koncentrirati na svoj dio posla, a u radu će mu dosta pomoći iskustvo što ga je stekao kako u Hrvatskoj tako i u drugim državama.

– Mogu obećati da će naša momčad biti motivirana, svaki dan, svaki trening i svaku utakmicu. Nadam se da će pokazati i kvalitetu, a u određenim utakmicama i dominaciju. Za neke stvari potrebno je malo više vremena – kazao je.

Za kasnije danas je najavio prvi trening, kreću sa intenzivnim radom. Nada se dobroj suradnji, vjeruje da će dobro raditi.

Kako je kazao, imaju obavezu (i on i Klub) da se predstave u Evropi, na evropskim utakmicama, u najboljem svjetlu, ali i u svemu onom što slijedi iza toga.

– Radit ćemo specifičnije, drugačije – naglasio je.

Ističe da je dosta pratio bh. fudbal i ligu, ali da se ekipa najbolje može upoznati na terenu.

– Želim osjetiti impuls svoje momčadi, dati im svoju energiju i znanja. Važno je da radimo svi skupa, znam koliko to znači i navijačima. Ja uživam u fudbalu, tome moram naučiti i svoje igrače. I kad su teški trenuci i kad patiš, sve je to sastavni dio nogometa – kazao je.

Uz riječi dobrodošlice u Sarajevo i Fudbalski klub Sarajevo, na konferenciji za novinare istaknuto je da je Zekić ranije kao igrač nastupao za taj fudbalski klub te je za njega ovo ponovni susret i neki novi početak.

V.d. direktora FK Sarajevo Matthias Leterme naglasio je da Zekić, kao trener, može mnogo da pomogne tom fudbalskom klubu svojim iskustvom i znanjem.

– Željni smo uspjeha, jedva čekamo da startamo sa radom – naglasio je.

Prema planu priprema za evropske utakmice, fudbaleri FK Sarajevo uskoro odlaze na sedam dana u Sloveniju. U stručnom štabu Zoran Zekić ima dva asistenta, od kojih je jedan zadužen za analizu, a ima i fitnes trenera.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE