Želim, a nemam mogućnosti snimati više filmova u BiH

Suad Hadžimehanović, mladi reditelj: Želim, a nemam mogućnosti snimati više filmova u BiH

Suad Hadžimehanović je devetnaestogodišnjak iz Visokog, koji iza sebe ima više od 14 filmskih projekata. Osim kratkih filmova, u svoju biografiju upisuje i rad na dugometražnom filmu.

U želji da prikaže  aktuelne probleme u društvu, režira svoj prvi film “Stop nasilju” i to sa samo 13 godina. Tako je i ušao u filmski svijet, koji od tog trenutka dobija jednu  potpuno novu dimenziju.

Uspijeva savladati osnovne rediteljske vještine, a film smatra veoma  moćnim sredstvom za prenošenje poruke. Već dva puta je imao priliku  učestvovati na Sarajevo Film Festivalu, a ove godine se predstavio i sa svojim novim filmom “Ambis” na Omladinskom Film Festivalu.

Osim  filmova, svoje vještine pokazuje i u režiranju spotova, nakon čega  prima i poziv popularnog bosanskohercegovačkog reditelja Harisa Dubice. No, najveći  problem današnjice jeste nezadovoljstvo mladih.

Uspjeh ga je odveo i van granica BiH, pa je početkom ove godine za  potrebe švicarske nacionalne televizije radio na dugometražnom filmu o  bosanskim piramidama.

Primjer je mladog čovjeka koji je pokazao da je uz talent i trud  uspjeh zagarantovan. No, sve češće razmišlja da svoju karijeru nastavi  graditi van granica naše države.

 

dev.fface.ba