SvijetZelenski: Ofanziva protiv Rusije napreduje "teško" i "sporo"

Zelenski: Ofanziva protiv Rusije napreduje “teško” i “sporo”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izvijestio je da ofanziva njegove zemlje na Rusiju napreduje “teško” i “sporo”.

Zelenski je dao izjave o aktualnim temama u intervjuu koji je dao latinoameričkim medijskim organizacijama.

Ističući da je ukrajinska vojska već ranije izvodila protivnapad na ruske vojne snage, Zelenski je rekao: “Napad je težak i vjerojatno napreduje sporije nego što bi neko želio.”

Navodeći da je oružje u njihovim rukama nedovoljno i da je stoga “vrlo teško” boriti se, Zelenski je naglasio da Rusija treba napustiti teritorij Ukrajine.

“Ukrajina ne planira nastaviti rat na ruskom tlu. Nikada nismo imali takav cilj. Spasit ćemo vlastitu zemlju od okupacije”, dodao je Zelenski.

Ističući kako su razvili formulu za uspostavu mira u Ukrajini, Zelenski je rekao: “Ova formula je najispravniji i jedini diplomatski način uspostave mira u Ukrajini.”

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE