Zelena polja su osnova našeg razvoja

U okviru realizacije interaktivnih tribina i razgovora s članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije dana 17.09.2018. godine posjetili smo mjesto Grđevac.

Dočekao nas je veliki broj građana koji su nam ukazali posebnu čast svojim dolaskom. Svi prisutni su se složili s činjenicom da su kandidati SDA Visoko pošteni, korektni i stručni ljudi, te da dolaze iz naroda!

U okviru izlaganja pored prezentacije aktualnog političkog trenutka, prisutni građani upoznati su o naslijeđenom i urađenom na nivou Ze – Do kantona u segmentu poljoprivrednih aktivnosti.

Dolaskom na vlast SDA u Ze-Do kantonu zatekla je 1,6 miliona KM obaveza prema poljoprivrednim proizvođačima što je ravno tadašnjem godišnjem budžet za poljoprivredu.


Pored navedenog, zatečeno je netransparentno, nezakonito i nenamjensko trošenje budžetskih sredstava, kao i zloupotrebe poticaja, neredovna isplata poticajnih sredstava i izostanak poticaja za otkupljivati i proizvođače poljoprivrednih proizvoda.

U periodu 2015.-2018. godina vlada na čelu s premijerom Miralemom Galijaševićem (SDA) smo za  poticaje u poljoprivredu izdvojila je 3 miliona KM, što je u odnosu na naslijeđeno stanje povećanje za 50%. Izdvajanja za poticaje poljoprivredi u mandatom periodu iznosila su cca 10 miliona.

Najvažnija stvar, jeste da su izmireni dugovi iz ranijih perioda prema poljoprivrednim proizvođačima (cca 1,6 miliona KM) i osigurano plaćanje tekućih obaveza.

U mandatu ove vlade na čelu s premijerom gosp. Miralemom Galijaševićem (SDA) povećani su poticaji za proizvođače malina.

Ono što posebno raduje jeste povećanje broja  registrovanih proizvođača i povećanje broja registrovanih firmi.

KANDIDATI SDA VISOKO DOLAZE IZ NARODA I PREDSTAVLJAJU SNAGU NARODA!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.