Zelena kristalna piramida?

SVEČANO OTVORENA ZELENA KRISTALNA PIRAMIDA U PARKU „RAVNE 2“

Prigodnom svečanošću kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, a među njima i gradonačelnica Visokog mr. Amra Babić sa svojim pomoćnicima, kao i veliki prijatelj Fondacije, Goran Karan, u petak 2. augusta 2019. u parku „Ravne 2“ otvoren je novi sadržaj, piramida.

– Tokom ove godine u našem prelijepom parku „Ravne 2“ imali smo dosta novosti, unapređenja sadržaja, pokušavali smo se u prethodnom periodu što više proširiti, a sad sav taj prostor ispunjavamo divnim sadržajima, a najnoviji je ova naša zelena, kristalna piramida, sa sakralnom komorom koja se nalazi unutar piramide. Sama gradnja piramida traje desetinama hiljada godina na cijeloj planeti, a građene su po posebnim kriterijima. U ovom našem pionirskom projektu u Visokom zaključili smo da su piramide energetske mašine, sa mnoštvom beneficija po naše zdravlje, čakre, vodu, hranu i tome slično. – kazao je na samom početku otvorenja direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

Dr. Osmanagić je pojasnio i kako se širom svijeta grade nove, moderne piramide, s različitim namjenama.

– U Rusiji postoji kompleks piramida gdje skladište hranu i vodu, kojoj energija povećava kvalitet. U Las Vegasu imamo hotel u obliku piramide, u Moskvi fitness klub. Arhitektura piramida jako je interesantna i danas. Kada pravite piramidu i orijentišete je prema strana svijeta to inicira kretanje energije unutar piramide. Kada smo pravili ovu našu piramidu zvali smo geodetu i perfektno orjentisali strane svijeta. Sljedeći važan element su proporcije: ova piramida je u obliku trokuta, unutrašnji zidovi su dimenzija 6x6x6 metara, a vanjski gabariti 9x9x9 metara i to su te proporcije i brojevi 3,6 i 9 koje spominje i Nikola Tesla. Tu je i kvarcni kristal, u našem slučaju kada smo radili temelje i zidove ubacili smo 200 kg kvarcnog kristala iz tunela Ravne. Naša piramida je kristalna zelena piramida, gdje imamo elemente sakralne geometrije, brojeve 3,6 i 9, perfektnu orjentaciju prema stranama svijeta. Ovo sve je napravljeno po određenim kriterijima da dobijemo mjesto pozitivne energije. Mjerili smo i koncentraciju negativnih jona i ona iznosi 9.000 negativnih jona tokom dana, dakle oblik piramide generira jedan takav prostor koji postaje i izuzetno ljekovit i prema svemu ovome čini se da sa ovakvim objektima mi počinjemo da utičemo na ovaj prostor oko nas. – zaključio je dr. Osmanagić.

Nakon uvoda gosti su imali priliku i ući u unutrašnjost piramide gdje je pripremljen i prigodan program, pa su goste muzikom i glasom iznenadili vodič Fondacije Tajfur, kao i specijalni gost Goran Karan.

http://piramidasunca.ba