SvijetRegijaZdravko Mamić bi mogao biti izručen Hrvatskoj

Zdravko Mamić bi mogao biti izručen Hrvatskoj

Sud Bosne i Hercegovine ponovo će odlučivati o zahtjevu Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića jer je prihvaćena žalba Tužilaštva Bosne i Hercegovine na prvostepenu odluku kojom je taj zahtjev odbijen prošle sedmice, javlja Hina.

O Mamićevu eventualnom izručenju Hrvatskoj odlučivat će izvanraspravno vijeće Suda BiH nakon što je kao utemeljena prihvaćena žalba Tužilaštva BiH zbog činjenice da je odluku u tom predmetu sama donijela sutkinja Tatjana Kosović, a ne sudsko vijeće.

Nakon pravomoćne odluke Sud BiH o njoj će izvjestiti Ministarstvo pravosuđa s obzirom na činjenicu da konačnu odluku o tome hoće li Mamić biti izručen donosi ministar Josip Grubeša.

Županijski sud u Osijeku za Mamićem je raspisao međunarodnu potjernicu pošto je pobjegao iz Hrvatske uoči izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora.

visoko.ba/radiosarajevo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE