Zdenko Antović: Knjiga o Edi Sirči …

Zdenko Antovic

Eto, nakon tri mjeseca intenzivnog istraživanja i pisanja uspio sam doći do kraja i napisati priču o Edinom , prije sve ga sportskom životu, koji je prekinut iznenada 28. oktobra 2020.

Materijal ubrzo šaljem dvojici recenzenata.
Pa onda slijedi pronaći lektora, te onoga ko će ”prelomiti” knjigu, pa korektora, te uraditi ostale postupke…

Ako sam nešto pogriješio, napišite…

Edin sin, Harun će pokušati pronaći prijatelje-sponzore da knjiga ugleda svjetlo dana, a sva realizacija eventualnih uplata donatorstva za izdanje knjige bit će realizovana preko transakcijskog računa Rukometnog kluba Bosna-Veterani iz Visokog (uz napomenu : za izdavanje knjige o Edi). Ujedno bi ovo udruženje trebalo biti izdavač jer na to ima statutarno pravo.
U slučaju nekih pozitivnih ideja, savjeti su dobrodošli.

S obzirom da knjiga obiluje fotografijama iz rukometnog života Bosne i Hercegovine, kako klubskog, tako i reprezentavnog, nadam se da će biti interesantna za širu rukometnu javnost.Knjiga će biti prilika da se mnogi Edini prijatelji podsjete na njegov sportski put jer su mnogi u njemu učestvovali zajedno s njim, kao i mnogim prijateljma iz običnog ”života” uz fotografije koje će ih iznenaditi, kao, vjerujem i ova, danas objavljena sa vučjakom Donom.

Uz sve to, možda i najvažnije, knjiga će ostati vječna uspomena njegovim najbližim.

Zdenko Antovic