Zbog sniježnih padavina na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj za teretna vozila

Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na dionicama Kupres-Šuica i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Turbe-Banja Luka. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23:00 do 04:30 sati,  saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. 

Na GP Izačić zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Patria