SvijetRegijaZbog protesta poljoprivrednika širom Hrvatske, neizvjesnost na granici

Zbog protesta poljoprivrednika širom Hrvatske, neizvjesnost na granici

Zbog masovnih protesta poljoprivrednika u Hrvatskoj blokada i na Graničnom prijelazu Županja – Orašje.

Poljoprivrednici su došli u polublokadu graničnog prijelaza. Oni se nalaze samo 100 metara od prijelaza Županja-Orašje.

Niko od predstavnika vlasti im se nije obratio, a oni im daju još malo vremena kad će krenuti u potpunu blokadu graničnog prijelaza. Ista ovakva situacija je i na graničnom prijelazu Slavonski Šamac – Bosanski Šamac.

Ukoliko, kažu, ne dođe do ispunjenja njihovih zahtjeva u što skorijem vremenu, oni će totalno blokirati granicu.

„Mene je to jako potreslo, od malih nogu sam držao svinje i čuvao ih i sad su mi poubijali sve zdrave svinje. Ja kažem što je bolesno bolesno je, ali zašto zdravo ubijati“, priča Ivan Bilić.

„Imamo jako puno nepravilnosti od samog ministarstva poljoprivrede jer one mjere koje su se trebale poduzeti na samom početku ove zaraze nisu napravljene na adekvatan način i onda je došlo do proširenja zaraze“, kaže Tomislav Pokrovac, predstavnik Stožera za obranu hrvatskog sela.

„Seljaci su ljudi koji žive od ovoga što rade ovdje, svinjokoljstva, ratarstva, poljoprivrede, osuđeni su na ovakav čin da izađu na ulice, to je jedino ono što je ostalo jer Vlada RH sa ministarstvom nema nikakvog sluha niti želi ići u smjeru da se riješi ova situacija i pomogne seljacima“, smatra Goran Kajkić, nezavisni vijećnik u GV Vinkovaca.

„To je odgovornost Vlade, Vlada je odbila doći na njihov sastanak na koji su ih pozvali i odgovornost je na Vladi i zbog loših mjera i nekomunikacije sa seljacima“, poručio je Nikola Grmoja, zastupnik u Hrvatskom saboru.

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE