Zbog pronevjere u službi uposlenica Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica prijavljena tužilaštvu

Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, postupali po informaciji Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica o sumnji na nezakonito raspolaganje novcem Kase uzajamne pomoći Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

 

Nakon niza provedenih istražnih radnji, te prikupljenih dokaza, došlo se do osnova sumnje da je S.N., rođena 1960. godine, iz Zenice, počinila krivično djelo “Pronevjera u službi” iz člana 384. stav 3. Krivičnog zakona Federacije BiH, na način što je kao predsjednica Izvršnog odbora i blagajnica Kase uzajamne pomoći, u periodu od 2013. godine do januara 2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvajala novac koji joj je povjeren u radu od strane korisnika Kase uzajamne pomoći, te u navedenom periodu prisvojila novac u ukupnom iznosu od 660.726,65 KM, a koji iznos predstavlja ukupnu štetu za korisnike Kase uzajamne pomoći odnosno uposlenike Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

 

Dana 01.06.2023. godine, službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju su u svojstvu osumnjičene ispitali S.N. na okolnosti izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, te je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv iste dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom i otkrivanju izvršioca.

 

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.