Zbog prisustva publike i napada na sudije kažnjen RK Bosna iz Visokog

Komesar Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, Srđan Jović, na osnovu prijave službenih lica na utakmici 21. kola Premijer lige između RK Bosna i RK Sloboda, odigrane dana 27.03.2021. godine u Visokom a uvidom u izvještaje i dopunske izvještaje svih aktera utakmice i provedene posebne analize donio je odluku o novčanom kažnjavanju RK Bosna i zabrani organizacija utakmica u Visokom.

U skladu sa Članom 43. i Članom 105. Propozicija takmičenja Premijer lige i Disciplinskim pravilnikom Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine rukometnom klubu Bosna Vispak se izriče kazna zabrane organizacije domaćih utakmice u dvoranama u Visokom na tri utakmice u organizaciji Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine uključujući Kup i ligašku utakmicu, kao i novčanom kaznom u iznosu od 1.250,00 KM;

Rukometni klub Bosna tri naredne domaće utakmice mora organizizovati u skladu sa Članom 44. Propozicija takmičenja Premijer lige.

Zbog kršenja obavezni mjera u cilju zaštite sportista i ostalih učesnika sportskih manifestacija „Covid-19“ koje je propisao Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine komesar Premijer lige će podnijeti Disciplinsku prijavu protiv svih odgovornih osoba.

Nakon izvršene ekspertize, utvrđeno je da se u dvorani nalazila publika i da je nakon završetka utakmice došlo do verbalnog i fizičkog napada na sudijski par.

Na ovakvu odluku Komesara takmičenja, nezadovoljne strane mogu uložiti žalbu u skladu sa Članom 86. i Članom 87. Propozicija takmičenja Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Svijet Rukometa