Završni radovi na izgradnji novog lokalnog puta u naselju Srhinje

U fazi su završni radovi na izgradnji novog lokalnog puta u naselju Srhinje u  Mjesnoj zajednici Topuzovo Polje.

Kao najpovoljniji izvođač infrastrukturnih radova na ovom području izabrana je firma „Mušinbegović Gradnja“ d.o.o. Visoko. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši firma „BauArt“ d.o.o. Visoko, dok poslove laboratorijske kontrole izvodi firma „DTQ“ d.o.o. Sarajevo.

SRHINJE NOVI PUT11

Ovlašteni predstavnici Općine Visoko – Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline vrše stalne stručno-tehničke kontrole kako bi se ostvario krajnji cilj koji podrazumijeva kvalitetnu saobraćajnicu sa dugim vijekom trajanja.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na izgradnji putne infrastrukture u naselju Srhinje iznosi 22 815 KM sa PDV-om.

SRHINJE NOVI PUT6

Na ovoj dionici planirano je asfaltiranje 440 metara saobraćajnice, a radi se o ugradnji asfalta BNHS 16, debljine 7 cm. Širina saobraćajne trake iznosi 2,5 m.

Ovaj projekat će se realizovati sredstvima iz Budžeta Općine Visoko za 2018.godinu.

Ovlašteni općinski predstavnici prenose informaciju da se svi radovi odvijaju nesmetano, u skladu sa propisanim tehničkim uvjetima koji će mještanima naselja Srhinje obezbijediti sigurniju saobraćajnicu i ljepše okruženje.

SRHINJE NOVI PUT15

Predsjednica MZ Topuzovo Polje, gospođa Refija Osmanović, uputila je zahvale Općinskoj načelnici mr.sci. Amri Babić i nadležnim službama Općine Visoko koji neprestano rade na kreiranju povoljnijeg životnog ambijenta za sve stanovnike naše općine. Međutim, navela je i problem MZ Topuzovo Polje čiji mještani ne plaćaju naknade za korištenje javne rasvjete koja je u ovom području izgrađena prošle godine.

 

 

 

Press Općine Visoko

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE