Završni radovi na asfaltiranju puta u naselju Grebčine – MZ Kralupi

U toku su završni radovi na asfaltiranju puta u naselju Grebčine – MZ Kralupi.

Postupkom javne nabavke za izvođenje radova kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma „Almy transport“ d.o.o. Zenica. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršili su inženjeri UNDP-a. Tokom radova provodile su se stručno – tehničke kontrole ovlaštenih predstavnika Općine Visoko, Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline i to u cilju što kvalitetnijeg izvođenja radova.

Grebčine 10

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na ovom području iznosi 25 652, 95 sa PDV-om.

U okviru ugovorenih radova obuhvaćeni su poslovi uređenja postojećeg kolovoza, izrada tamponskog sloja od drobljenog kamenja, kao i ugradnja prefabrikovanih izdignutih ivičnjaka s ciljem koncentrisanja oborinskih voda, te ugradnja asfalta BNHS 22, debljine 7 cm i površine 672 m2.

Grebcine 9

Projekat izgradnje putne infrastrukture u naselju Grebčine – MZ Kralupi, realizuje će se sredstvima Švedske i Švicarske vlade, kroz partnerski odnos UNDP-a sa Općinom Visoko.

Prilikom realizacije ovog projekta Općina Visoko je finansirala jedan dio saobraćajnice čija je vrijednost 5 893 KM sa PDV-om.

Realizacijom ovog projekta povećat će se stepen sigurnosti građana ovog naselja, kao i svih ostalih učesnika u saobraćaju.

 

 

Press Općine Visoko