■Aktuelno■Završeno državno prvenstvo u robotici u Zenici, mladi visočki tim uzeo učešće

Završeno državno prvenstvo u robotici u Zenici, mladi visočki tim uzeo učešće

U Zenici je danas održano državno prvenstvo u robotici u Gradskoj areni Husejin Smajlović, na kojem je između mnoštva timova iz BiH učestvovao i tim dječaka petog razreda osnovne škole iz Visokog koji pohađaju STEM akademiju u Zenici.

Ti dječaci su Tarik Travančić, Afan Slipčević i Omar Halilović koji su nastupali kao tim, i Muhamed Šahinović koji je nastupio u drugom timu. Svi pohađaju osnovnu školu Safvet-beg Bašagić u Visokom.

Ovo je prvi put da jedan tim ovako mladih dječaka učestvuje na ovom takmičenju na kojem je navedena ekipa osvojila peto mjesto od devet ekipa u kategoriji elementary.

Timovi iz Zenice i Tuzle su osvojili prva mjesta koja ih vode na svjetsko takmičenje u robotici koje će se održati ove godine u Panami.

Čestitamo organizatorima na uspješnoj realizaciji takmičenja i nadamo se uspjehu na takmičenjima u svijetu kao i daljem razvijanju vještina u ovom segmentu nauke u BiH.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE