NaslovnicaBiHZavršeni rado...

Završeni radovi na rekonstrukciji regionalne ceste Visoko – Ilijaš – Semizovac

Početkom građevinske sezone završeni su i posljednji radovi na rekonstrukciji značajne regionalne ceste u Ilijašu, koja spaja Semizovac, Ilijaš i Visoko.

Rekonstruisano je 1.300 metara saobraćajnice kroz dvije faze i to od mosta na rijeci Bosni u Malešićima do skretanja za Bioču u Starom Ilijašu. U prvoj fazi je urađena oborinska i fekalna kanalizacija.

Druga faza projekta je podrazumijevala rekonstrukciju kompletne saobraćajnice širine 2 do 3,5 metra. Izgrađeni su i trotoari sa obje strane, armirano-betonski zidovi i postavljena saobraćajna signalizacija.

Pri rekonstrukciji ove ceste šahtovi su izmješteni iz saobraćajnice na trotoare što će doprinijeti dužem vijeku trajanja ceste.

Visoko.co.ba / Akta

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.