Završena sjednica Skupštine NSZDK …

Suvad Spahić i Muris Jabandžić izabrani za Izvršni odbor NSBiH
NK Čelik se vratio na velika vrata u rad Saveza

Završena je sjednica Skupštine nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, te je nakon dugo vremena i ovaj kanton dobio svoje delegate u krovnom savezu, ali i novog predsjednika u naredne četiri godine.

U izvršni odbor NSZDK izabrani su Muris Jabandžić, Hajrudin Alić, Mirza Spahić, Tarik Hadžimahmutović, Stipo Slišković, Nebojša Nikolić, Emir Zaimović, Vejsil Ašlama, Adnan Bajrić, Admir Zilkić i Osman Baćinović. Budući da nisu dobili potreban broj glasova Mensur Mušija i Muamer Bureković otpali su iz utrke za predsjednika NSZDK, tako da je novi predsjednik NSZDK u naredne četiri godine Muris Jabandžić-Tigar iz Tešnja, kojeg su izabrali jednoglasno.

Kada su u pitanju izabrani delegati za Skupštinu ZDK, podršku su dobili Jasmin Memišević, Suvad Huskanović, Amar Vejzagić i Nedžad Čorić. Dalje su se birali kandidati za Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH. U prvom krugu glasova Senad Subašić je dobio 17 glasova, dok su Edin Jabandžić i Adis Hajlovac dobili po 10, te se išlo u drugi krug, u kojem je Adis Hajlovac dobio 18, a Edin Jabandžić devet glasova. Tako su u Izvršni odbor ušli Senad Subašić i Adis Hajlovac.

Kada su u pitanju delegati za Nogometni savez BiH, podršku su dobili Zlatan Delismajlović, Igor Andrijević, Damir Sirovica i Samir Bajtarević. Na kraju izabrana su dva delegata za Izvršni odbor krovnog saveza BiH, izabrani su Suvad Spahić iz Kaknja, te Muris Jabandžić iz Tešnja.

Sve u svemu dosta iznenađenje na današnjoj sjednici Skupštine NS ZDK, a ono što je bitno spomenuti da se nakon dugo godina delegati ispred NK Čelik vratili u NS ZDK, te će biti važan faktor u narednom periodu u savezu i raznim komisijama u koje su imenovani.

Portal SportSport.ba