NaslovnicaLokalne TemeZavršena huma...

Završena humanitarna akcija Vijeća učenika

Akcija koju je Vijeće učenika Gimnazije “Visoko” pokrenulo krajem mjeseca novembra prošle godine, a koja se odnosila na prikupljanje odjeće i obuće za socijalno ugrožene građane našeg grada, privedena je kraju. 19. januara, u posljednjoj fazi akcije, uručena je odjeća i obuća Crvenom krstu grada Visoko, a oni će je dalje proslijediti onim porodicama kojima je najpotrebnija.

“Podsjetit ćemo da smo u prvoj fazi uručili odjeću za tri porodice sa područja našeg grada, kada su učenici posjetili te porodice i upoznali se sa teškim životnim pričama ovih ljudi. Ovim činom naša škola i naši učenici su pokazali da je Gimnazija prije svega mjesto gdje se uče i žive istinske ljudske vrijednosti, pa tek onda obrazovna institucija koja već decenijama obrazuje najbolje stručnjake u našem društvu”, dodali su iz Gimnazije.

Visko.co.ba/Gimnazija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.