NaslovnicaBiHZavršen Micro...

Završen Microsoft NetWork 5

Iza nas je  Microsoft NetWork 5 konferencija, naša najveća poslovno-tehnološka konferencija u godini, čiji fokus je bio na predstavljanju scenarija korištenja Microsoft Azure i Office 365 servisa, uz predstavljanje ključnih novosti Windows 10 operativnog sistema te rješenja lokalnih partnera.

Tokom tri konferencijska dana, pokriven je veliki broj zanimljivih tema vezanih za infrastrukturu, sigurnost, produktivnost, cloud servise i razvoj aplikacija, te svim učesnicima je ponuđena prilika za kvalitetne diskusije o novim tehnologijama i izazovima sa kojima se susreću.  Pored toga, na konferenciji je ponovo održan i okrugli stol vezan za transformaciju obrazovanja te ulogu javnog i privatnog sektora u obrazovanju nove generacije kadrova te pružanja pravih prilika mladim IT stručnjacima, kako bi se lokalna industrija ojačala te ujedno spriječio odljev kvalitetnih kadrova u inostranstvno.

Razgovarali smo sa Enisom Šahinovićem, direktorom sadržaja konferencije koji je kazao da je Microsoft NetWork 5 konferencija ispunila njihova očekivanja, te ono što je još bitnije, očekivanja učesnika, što  potvrđuju izuzetno visoke ocjene ponuđenih predavanja. Pored najboljih lokalnih i regionalnih predavača, istakao je da su ove godine, na konferenciji,  imali priliku da ugoste i dva predavača koji su nakon  konferencije, predavali i na najvećoj svjetskoj Microsoft konferenciji, Ignite, a to su Microsoft MVP-ovi Agnes Molnar i Paula Januszkiewicz.

O idejama i planovima za narednu MS NetWork konferenciju direktor sadržaja konferencije Šahinović nam je kazao:

„Tradicionalno, već po završetku konferencije počinjemo razmišljati o načinima na koje bi mogli poboljšati naredno izdanje, kako sa logističkog aspekta, tako i sa aspekta novih predavača i tema koje bi mogli obraditi. U tom smislu, već imamo par ideja o ponudi i predavanja nešto nižeg tehničkog nivoa za određene proizvode, kako bi se sa njima upoznao što veći broj učesnika, odnosno eventualne organizacije hands-on labova prije zvaničnog početka same konferencije na zadate teme.“

U nastavku pogledajte tradicionalni konferencijski video:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.