SportNogometZavršen 48. redovni UEFA kongres

Završen 48. redovni UEFA kongres

48. redovni kongres UEFA održan je danas u dvorani „La Maison de La Mutualité“ u Parizu.

Delegaciju NS/FS BiH predvodio je predsjednik Vico Zeljković.

Na Kongresu su usvojene sve predložene izmjene Statuta UEFA, uključujući i odredbu da u Izvršnom komitetu UEFA budu najmanje dvije žene članice.

Takođe su usvojeni Izvještaj predsjednika i Izvršnog komiteta UEFA, Izvještaj administracije UEFA 2022/23, kao i finansijski izvještaji 2022/23 i budžet 2024/25.

Ratifikovani su novi članovi Izvršnog komiteta UEFA. Evropska klupska asocijacija ECA će imati dva predstavnika sa četvorogodišnjim mandatom, a to su Nasser Al-Khelaifi (Paris Saint-Germain) i Miguel Ángel Gil Marín (Klub Atlético de Madrid). Pedro Proença (Liga Portugala) biće predstavnik Evropske lige EL sa jednogodišnjim mandatom.

Osim toga, ratifikovan je i sastav UEFA organa za sprovođenje pravde i UEFA-ine komisije za upravljanje i usklađenost.

Sljedeći 49. redovni kongres UEFA održaće se 3. aprila 2025. godine u Beogradu.

Nfsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE