SportDržavni TimZavršavaju se pripreme ženske reprezentacije BiH, izbornik Pavlović zadovoljan odnosom i radnom...

Završavaju se pripreme ženske reprezentacije BiH, izbornik Pavlović zadovoljan odnosom i radnom etikom igračica

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, prvi put pod palicom novog selektora Miloša Pavlovića, bit će okončane danas.

Ovom prilikom šef stručnog štaba našeg nacionalnog tima računao je na sljedeće igračice: Milica Deura, Sanja Radulović, Elma Feukić, Lejla Omerbašić, Amna Isaković, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Danijela Mitrović, Azra Nikšić, Ana Leko, Jana Guska, Ajla Hidić, Dragana Domuzin, Anđela Šipka i Marija Kešeljević.

Selektor Pavlović je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio na treninzima reprezentacije u Hadžićima.

“Odradili smo ovaj mini-kamp od 1. do 8. avgusta. Sve djevojke koje su participirale predstavljaju mlađu grupu igračica, ako izuzmemo Milicu Deuru i Lejlu Omerbašić. Vrlo sam zadovoljan što sam imao priliku da vidim taj podmladak i igračice koje tek treba da uđu u reprezentaciju. Postoji i grupa igračica koja nije učestvovala na ovom okupljanju, ali sigurno će biti praćene i prvom prilikom će se naći na nekom od spiskova. Više sam nego zadovoljan pristupom treningu, djevojke su vrijedno radile, imajući u vidu i malu tremu, jer smo prolazili kroz upoznavanje i neke sistemske stvari”, kazao je Pavlović te dodao:

“Djevojke su ispunile očekivanja, s tim u vezi moram biti zadovoljan. Očekuje nas puno rada. Nadam se da će nas služiti zdravlje i da će košarkašice u svojim klubovima imati dovoljan broj minuta, kako bi rasle kao igrači i kako bismo ih uključili u reprezentaciju.

Basket.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE