NaslovnicaZDKZavidovići: O...

Zavidovići: Održan sastanak mladih sa načelnikom općine

U sklopu projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”, Amabasada lokalne demokratije Zavidovići je u kabinetu općinskog načelnika, organizovala događaj pod nazivom “Youth taking over day”.

Cilj dijaloga bio je upoznati mlade ljude s načinom funkcionisanja lokalnih vlasti i procesom donošenja odluka na lokalnom nivou.

Prethodnih godina se ovaj projekat realizirao,te su mladi komunicirali sa predstavnicima Općine, a ove godine je aktivnost realizirana na način da su mladi direktno komunicirali s općinskim načelnikom Zavidovića.

Veliki broj mladih, članova nevladinih organizacija, članova sportskih klubova, predstavnici školskog vijeća imali su priliku postavljati konkretna pitanja na koje je općinski načelnik davao odgovore.

Položaj mladih, njihovo učešće u aktivnostima na lokalnom nivou bila su tema današnjih pitanja, kao i prijedlog aktivnosti koje će se realizovati u narednom periodu.

Finansijsku podršku pomenutom projektu dala je Evropska unija kroz program Civil society Facility – Operating Grants to IPA CSO Asociations.

Suad Omerašević, načelnik općine Zavidovići, izrazio je zadovoljstvo i nadu da broj ovakvih projekata, vezanih za položaj mladih u društvu, biti u budućnosti sve veći.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.