NaslovnicaZDKZavidovići: N...

Zavidovići: Na izletištu u Maoči održana likovna kolonija za djecu

Javna ustanova Centar za kulturu Zavidovići u saradnji sa udruženjem građana “Ceker” za vikend su, u izletištu Maoča u Zavidovićima, realizirali projekat “Likovna kolonija mladih umjetnika”.

Lijepo vrijeme i prekrasnu prirodu Maoče, mladi talenti koristili su na najbolji način, a uz nadzor nastavnika, nastajala su prava umjetnička djela.

Učešće na likovnoj koloniji uzeli su učenici iz pet osnovnih škola sa područja općine Zavidovići i učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“ iz Maglaja.

Projekt je podržan od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.

Prema riječima Sanela Jalmanovića, direktora Centra za kulturu, početkom narednog mjeseca bit će organizirana izložba u holu ove ustanove.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.