NaslovnicaLokalne TemeZavičajni muz...

Zavičajni muzej Visoko: Posjeta studenata arheologije Filozofskog fakulteta u Sarajevu

Studenti prvog i drugog ciklusa studija arheologije Filozofskog fakulteta u Sarajevu, predvođeni prof. Edinom Bujakom, posjetili su Zavičajni muzej Visoko u sklopu redovnih fakultetskih aktivnosti. Pored upoznavanja s trenutnim muzejskim projektima i aktivnostima, studenti su imali priliku i da se na neposredniji način upoznaju s muzejskom arheološkom zbirkom obilaskom muzejskog depoa gdje su im predstavljene kolekcije arheološkog materijala s različitih lokaliteta s područja Visokog te neki od najznačajnijih arheoloških nalaza Zavičajnog muzeja uopće (posude Butmirske kulture iz Okolišta, staklena čaša iz Kaknja, srednjovjekovno staklo s Čajangrada…).
Nezaobilazan dio posjete Visokom bio je i obilazak Franjevačkog samostana i Franjevačke klasične gimnazije čiji rad i sadržaj je iscrpno predstavio fra Ivan Nujić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.