Lokalne Teme(FOTO) Zavičajni muzej Visoko: Muzejske radionice kao vid pedagoške prakse ispunjavaju svoj...

(FOTO) Zavičajni muzej Visoko: Muzejske radionice kao vid pedagoške prakse ispunjavaju svoj cilj

Muzejske radionice kao vid pedagoške prakse Zavičajnog muzeja Visoko ispunjavaju svoj postavljeni cilj rada sa djecom. Istraživati-poticati-oblikovati dječiji um na kreativan način, a u okviru muzejskog prostora. Ovaj put Ljetna škola je bila obojena bojama Bosanskog ćilima.

“Tridesetero naših polaznika organizovanih u dva termina naučili su da je Bosanski ćilim nacionalno, kulturno i društveno blago sva tri naroda naše države, a zatim su se sami okušali u proizvodnji istih, izvornim materijalom-vunicom. Dragi roditelji, hvala Vam na povjerenju”, poručili su iz Zavičajnog muzeja.

Visoko.co.ba/Zavičajni muzej Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE