Lokalne TemeZavičajni muzej: Muzej kao mjesto neformalnog učenja

Zavičajni muzej: Muzej kao mjesto neformalnog učenja

Učenici prvih razreda Gimnazija “Visoko” Visoko bili su u posjeti Zavičajnom muzeju Visoko, gdje je održan neformalni čas bosanskog jezika i historije s profesoricom Razom Šahinović na čelu. Tim kustosa Zavičajnog muzeja održao je prezentaciju i predavanje o pisanoj kancelarijskoj službenoj korespondenciji, lapidarnoj, sepulkralnoj i sakralnoj bosanskoj srednjovjekovnoj pismenosti.

Saradnja s visočkim gimnazijalcima nastala je u cilju prezentacije najznamenitijih tekstova srednjovjekovne baštine bosanskog jezika. Diplomatska pisana korespondencija sadržana je u poveljama, pismima, ugovorima i darovnicama vladara srednjovjekovne Bosne tokom 12-15. stoljeća.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE