BiHZatvoren put prema Štrbačkom Buku, Una se izlila u naseljima Kulen-Vakuf i...

Zatvoren put prema Štrbačkom Buku, Una se izlila u naseljima Kulen-Vakuf i Orašac

Obilne kišne padavine podigle su vodostaj rijeke Une i Unca, te je došlo do izlijevanja rijeke iz korita. Do daljnjeg su zatvoreni ulazi Gorjevac i Ćelije, koji vode prema Štrbačkom buku.

Pripadnici Službe civilne zaštite grada Bihaća trenutno su na terenu u MZ Kulen-Vakuf i Orašac. U Kulen-Vakufu nekoliko objekata je ugroženo, gdje su na intervenciju upućeni pripadnici Vatrogasne jedinice sa pumpama za ispumpavanje vode i vrećama sa pijeskom. U MZ Orašac izvršeno je prokopavanje jednog oborinskog kanala. Za sada nema informacija o tome da su potopljeni stambeni objekti.

S obzirom na konstantne padavine koje su najavljene i u narednim danima, Služba civilne zaštite Grada Bihaća apeluje na građane čiji se objekti i imovina nalaze u rizičnim područjima da pravovremeno izvrše mjere samozaštite.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE