Zašto svjetske elite žele ukinuti novac!

Istina ili teorija zavjere: Zašto svjetske elite žele ukinuti novac!

Svjetske elite žele da uspostave potpunu kontrolu nad finansijskim tokovima stvarajući “bezgotovinsko društvo”, piše njemački “Contra magazin”.

Iz tog razloga banke i platni sistemi čine sve kako bi obeshrabrili ljude da koriste papirni novac.

U budućnosti će biti dovoljan jedan pritisak dugmeta da se čovjeku oduzmu sredstva za život, upozorava autor članka Marco Maier.

List piše da svjetske elite mrze novac u gotovini. I nije slučajno da je nedavno Međunarodni monetarni fond (MMF) dao “preporuke” Centralnim bankama i vladama kako da obeshrabre ljude da koriste papirni novac.

Kao jedna od metoda predlaže se zamjena novčanica sa visokim apoenima, piše autor članka. A svijet se već kreće u tom pravcu, u Evropi i drugim razvijenim zemljama.

MMF takođe savjetuje uvođenje gornje granice za gotovinske račune. Osim toga, plaćaju se i provizije za podizanje papirnog novca sa bankomata, kao i za njihovo stavljanje na račun, prenosi B92.

Takođe se razmatra mogućnost devalvacije gotovine u odnosu na digitalnu valutu, kada će kupac doplaćivati za robu ako koristi novčanice. S vremenom će razlika u vrijednosti samo rasti.

Na kraju će se stvoriti “bezgotovinsko društvo”, u kom će finansijska preduzeća dobiti potpunu kontrolu nad novcem ljudi, upozorava list.

Bit će dovoljan jedan “klik” da čovjek ostane bez sredstava za život. Ovo je posebno opasno za članove opozicije i borce protiv sistema, jer se već sada blokiraju bankarski računi i računi u platnim sistemima, upozorava Maier.

Biznisinfo