Osim toga, zbog visoke količine vode u krastavcima i kiselosti paradajza, ova kombinacija može izazvati nadutost i neugodnost u probavnom traktu posebno kod osoba sa osjetljivim crijevima. U pojedinim slučajevima to može dovesti i do dijareje.
Osim toga, krastavac stvara alkalno, a paradajz kiselo okruženje u želucu što dovodi do neutralizacije korisnih nutrijenata u obje namirnice.
Povremeno uživanje u ovoj salati neće vam naštetiti, ali ukoliko imate osjetljiv želudac ili probleme sa probavom, savjetuje se da ove namirnice konzumirate odvojeno.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.