Zašto je Klubu SDP-NS uskraćeno pravo da učestvuje u radu Kolegija OV?

Općinski odbori SDP i Naše Stranke Visoko žele da informišu javnost da na sjednici vijeća održanoj u petak 27.04.2018. godine vijećnička većina nije prihvatila odluku o uvrštavanju Kluba vijećnika SDP-NS u sastav Kolegija OV Visoko.

Nakon višemjesečne opstrukcije od strane Komisije za izbor i imenovanja i odbijanja iste da se očituje o našem zahtjevu za formiranje kluba i uvrštavanje istog u sastav Kolegija, konačno smo na sjednici OV u petak dobili ispunjenje našeg zahtjeva. Ipak vijećnička većina je suzdržanim glasovima onemogućila naše uvrštavanje u Kolegij i samim tim naše učestvovanje u i tom tijelu naše lokalne demokratije.

Shvatamo da je pravo svakog vijećnika da glasa u skladu sa svojim ili stavom svoje političke organizacije ali postavljamo pitanje zašto je naš jedini Klub koji do sada, nije podržan od strane vijećničke većine, kada su sasvim jednostavno prihvatali Klubove sastavljene od jednog vijećnika iz već formiranog Nezavisnog kluba i vijećnika partija koje su na Lokalnim izborima 2016. godine osvojile samo jedan mandat?

Vijećnicima koji su glasali ZA uvrštavanje našeg Kluba u sastav Kolegija ovim putem želimo da se zahvalimo.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.