NaslovnicaZDKZasjedala Sku...

Zasjedala Skupština ZDK, primarna rasprava vođena oko finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK

Skupština Zeničko dobojskog kantona je nakon šire rasprave dala saglasnost na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2015. godinu, sa odlukom o načinu izvršenja ovoga Plana.

Direktor Zavoda, Senaid Begić je ukazao da ukupan iznos od oko 153 miliona maraka ostaje nepromijenjen,a izmjene se odnose na umanjenje nekih stavki, odnosno prebacivanje sredstava za druge namjene.

“Ove godine, prema Finanijskom planu, zdravstvene ustanove u Kantonu bi trebalo dobiti više sredstava za oko 4,7 miliona maraka, od čega Kantonalna bolnica Zenica blizu dva miliona maraka. Plan je ambiciozan i podrazumijeva velike napore menadžmenta, posebno oko aktivnosti na poštivanju zakonske regulative oko plaćanja doprinosa za zdravstvo,jer su dugovanja preduzeća u državnom vlasništvu,dostigla oko 77 miliona maraka.”

Skupština ZDK usvojila je i Prijedlog Zakona o dopunio Zakona o sudskim taksama, po skraćenom postupku, čija je suština, prema riječima ministra pravosuđa i uprave, Mirnesa Bašića, oslobađanje notara od plaćanja sudskih taksi u postupku ostavinskih rasprava.

Prihvaćen je i Program obilježavanja Dana Zeničko dobojskog kantona za 2015. godinu, 29. avgusta, uz zaključak da se on realizuje u ponedjeljak, 31. avgusta. Kasno popodne na razmatranju su dva Izvještaja o poslovanju kantonalnog Javnog preduzeća Šumsko-privredno društvo, odnosno Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem i to za 2013. i 2014. godinu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.