NaslovnicaZDKKulturaŽarko Pribako...

Žarko Pribaković i Emina Bajtarević pobjednici festivalskih večeri 50. Studentskog ljeta u Maglaju

Na svečan način obilježeno je 50 godina Studentskog ljeta u Maglaju. Pod palicom šefa orkestra profesora Amira Muharemovića publici se predstavilo 18 interpretatora na večeri narodne muzike i 19 interpretatora na večeri zabavne muzike.

Načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić otvorio je festivalske večeri i istaknuo da je studentsko ljeto brend koji traje u BiH 50 godina, te da je to velika stvar.

– Kada to sve realizuje i podržava jedna mala čaršija kao što je Maglaj, onda je to još više značajno. Želim da svi iz Maglaja ponesu najljepše uspomene – kazao je on.

Na večeri narodne muzike titulu pobjednika ponio je Žarko Pribaković iz Bačke Topole, dok su drugo mjesto osvojili Azur Mehmedović iz Tuzle i Olja Babić iz Bratunca, a treće mjesto pripalo je Kristijanu Demjanskom i Dajani Vasiljković. Nagradu „Selver Pašić“ za najljepše otpjevanu sevdalinku dobio je Faris Mahinić.

Žiri novinara prvo mjesto dodijelio je Anđeli Stanković iz Prokuplja, drugo mjesto Amini Bajramović iz Zenice, a treće mjesto podijelili su Dario Čunko iz Zagreba i Mila Pavlović iz Valjeva. Prva nagrada publike pripala je Maglajki Benisi Hasić, dok je drugoplasirana bila Tamara Kovačević iz Beograda, a treće Kristijan Demjanski iz Berova.

Pobjednica večeri zabavne muzike je Emina Bajtarević iz Kaknja. Drugo mjesto stručnog žirija pripalo je Aleksandru Simiću i Omaru Džaferoski iz Skopja, a treće mjesto Elmedini Laličić iz Goražda i Anđeli Korugi iz Novog Sada. Nagrada “Dinko Čizmić” za najemotivniju izvedbu dodijeljena je Lauri Kovačević iz Đurđevca.

Žiri novinara prvo mjesto dodijelio je Jure Brkljači iz Zadra, drugo mjesto Stjepanu Lach iz Virovitice i Lini Cigler iz Ravne na Koroškem, a treće mjesto Šejli Hujdur iz Bugojna.

Prvoplasirani od strane publike bio je Aleksandar Simić iz Mionice, drugoplasirani su bili Ivan Simić iz Valjeva i Omar Džaferovski iz Skopja, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Iliev iz Skopja – saopćili su organizatori.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.