NaslovnicaZDKZapočeo proje...

Započeo projekat sanacije glavnog vrelovoda na lokalitetu Kamberovića polja

S obzirom da je projekat “Toplana Zenica” uspješno implementiran, a u cilju kontinuiranog i kvalitetnog zagrijavanja grada Zenice u narednim godinama, Javno preduzeće “Grijanje” d.o.o. Zenica počelo je projekat sanacije magistralnih vrelovoda i to sa predizolovanim cijevima DN500.

S tim u vezi, Javno preduzeće “Grijanje” Zenica realizira značajan projekat sanacije glavnog vrelevoda na lokalitetu Kamberovića polja, a radovi teku planiranom dinamikom.

Naime, radi se o sanaciji magistralnog vrelovoda sa predizolovanim cijevima DN500, u dužini od 1.200 metara, a koja će zasigurno unaprijediti zagrijavanje građana koji su priključeni na sistem daljinskog zagrijavanja.

Vrijednost ove investicije iznosi dva miliona konvertibilnih maraka, a finansira i radove izvodi Javno preduzeće “Grijanje”. Iz Uprave JP „Grijanje“ navode kako je ovo tek jedan u nizu projekata javnog preduzeća čiji je cilj osigurati što kvalitetniju infrastrukturu, koja je preduslov za pružanje još bolje usluge grijanja građanima Zenice.

 

Visoko.co.ba/Zenit.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.