Započeo program obilježavanja 3. maja – Dana otpora agresiji

Program obilježavanja 3. maja – Dana otpora agresiji na području općine Visoko tradicionalno je započeo memorijalnim Maršem „Putevima transporta naoružanja opkoljenom Sarajevu“ i obilježavanjem godišnjice pogibije Nedžada Gazibere – dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“.

Nakon polaganja cvijeća na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Visoko, uslijedilo je okupljanje učesnika Marša na Spomen česmi u Goduši, te polaganje cvijeća od strane predstavnika Općine Visoko, Mjesne zajednice Goduša i Koordinacionog odbora boračkih organizacija i udruženja općine Visoko.

 

Potom su se učesnici Marša zaputili ka konačnom odredištu na Spomen obilježje pogibije Nedžada Gazibere, gdje je, također, upriličeno polaganje cvijeća i prigodno obraćanje velikom broju prisutnih od strane organizatora.

 

Evocirane su ratne uspomene i naglašena je obaveza svih nas da konstantno čuvamo od zaborava istinske heroje, šehide i poginule borce, koji su bili najhrabriji onda kada je to bilo najpotrebnije i našu općinu i našu domovinu odbranili od agresije i svoj život utkali u temelje slobodne, jedinstvene i nezavisne Bosne i Hercegovine, države svih naroda koji u njoj vijekovima žive.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

 

Program obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji visočke općine nastavlja se u četvrtak, 3. maja sa sljedećim aktivnostima:

 

ČETVRTAK , 03.05.2018. godine

10,00 sati – Polaganje cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a,

10,15 sati – Prigodan program i polaganje cvijeća na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Visoko,

10,45 sati – Polaganje cvijeća na Trgu žrtava genocida u Srebrenici,

19,00 sati – Akademija povodom “3.maja-Dana otpora agresiji na području općine Visoko”- Kulturni centar Altindag-Visoko

19,15 sati – Projekcija filma “Scream For Me Sarajevo”, režisera Tarika Hodžića – Kulturni centar Altindag-Visoko

Press Općine Visoko