Lokalne TemeCrna HronikaZaplijenjena marihuana u Visokom: Supružnici uhapšeni zbog sumnje na proizvodnju i prodaju...

Zaplijenjena marihuana u Visokom: Supružnici uhapšeni zbog sumnje na proizvodnju i prodaju droge

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su u utorak, 27.02.2024. godine, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata u mjestu Gornje Moštre, koje koristi lice A.A. (rođen 1990. godine) iz Visokog.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, nakon što je policija dobila dojavu o mogućoj proizvodnji i prodaji opojne droge “Marihuanu” na toj lokaciji.

Prilikom pretresa, policija je pronašla i oduzela jednu vagu za precizno mjerenje i biljnu materiju koja asocira na marihuanu, težine 7,50 grama. Također, policija je uhapsila A.A. (rođenu 1995. godine), suprugu od A.A., koja je bila prisutna u kući za vrijeme pretresa. Oboje su osumnjičeni za krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, za koje je predviđena kazna zatvora od tri do deset godina.

A.A. i A.A. su lišeni slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje će biti saslušani i podvrgnuti daljnjim istražnim radnjama. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju ovog slučaja i pronalaženju eventualnih saučesnika i kupaca droge.

N.K. // Visoko.co.ba // MUP ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE